Тити Папазов по-мотивиран от всякога

dsport.bg

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов заяви, че е по-мотивиран от всякога, преди старта на новия сезон - и в НБЛ, и в Европа, пише bgbasket.com . Желанията и амбициите, тежките нощи след миналия сезон, слабостите към играчите, израснали пред очите му, за всичко това говори Тити на първата открита тренировка на "сините".

"Пред Левски на какъвто и да било спорт никога не е стояла друга задача, освен да бъде пръв. От 2002-а година, откакто Лукойл се появи в българския баскетбол, те винаги са искали да бъдат първи. От две години насам сме заедно, желанията и изискванията стават още по-големи. Ние чувстваме миналия сезон като неуспешен, въпреки спечелените Купа, Суперкупа, добро представяне в Европа, защото не спечелихме титлата. Имахме тази амбиция, и след като не сме успели, значи не можем да на 100% доволни. Имаше анализи, тежки нощи, търсене на правилно решение. Благодаря на ръководството, Тодор Стойков застана твърдо зад мен, това е феноменален случай в историята на Лукойл, без успех треньор да остане.

След 20-годишна кариера, не съм бил по-мотивиран от сега, най-вече заради това, което Валентин Златев и Тодор Стойков направиха за мен. Това е голям жест, но и голяма отговорност. Стратегията е малко по-различна, търсихме повече атлетизъм. Не мога да не съм щастлив, че един от най-добрите български играчи - Чавдар Костов. Ще ви върна 15 години назад, 16-годишен Чавдар Костов дойде с мен в Лукойл Академик. Мен ме смениха след година и половина, а Чавдар бе плакал цял ден след това. Оттогава той е записан като "Синът ми" в телефона ми. Знаех, че рано или късно пак ще се съберем.

Венци Петков от едно притеснено момче тук, сега се връща като мъж с характер. Той мина през всички кръгове на ада, за да стигне дотук. Остави сърцето си за Ботевград, сега е ред да го направи и за нас. Очакваме и Йордан Минчев да финализира отношенията си. При чужденците търсихме такива, които са жадни за изява, за нещо по-значимо. Не сме гледали за гръмки имена, а такива, които имат подобно на нашето мислене.

Българският баскетбол сигурно е най-оспорваният спорт в страната, има поне пет равностойни отбора. Ние ще превъзхождаме с това, че около мен са събрани наистина много близки до мен играчи. Ако мога, всичко което съм спечелил до момента, бих го дал, за да спечелим сега. Тренировъчният процес ще бъде три нива по-добър от миналата година.

Трябва да минем минимум в следващата фаза на ФИБА Европа, и да си върнем този трофей, който не успяхме да спечелим миналата година, към останалите. Аз съм хиперамбициозен, селектираните играчи мисля, че ще са също.

Българските отбори качиха много нивото. Преди години разликата на Лукойл Академик с Левски, и на Левски с останалите беше много голяма, защото парите определяха селекцията. Сега вече Рилски спортист, Балкан, Берое, страшно много се развиха. Създаде се атмосфера, виждате как в Стара Загора вече няколко години само се развива. Българските играчи се връщат, защото българските отбори вече имат сериозно присъствие."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още