Той винаги се усмихва и играе баскетбол в колички

Добри Атанасов Добри Атанасов

Христо Денев

Той не пропуска домакински мач на любимия баскетболен Черно море Тича. Наблюдава срещите в залата зад резервната скамейка на домакините винаги усмихнат в инвалидната си количка. Очите и усмивката му излъчват доброта и позитивизъм, които са заразителни.  Христо Денев е отдаден на играта баскетбол. Самият той е състезател на Черно море Тича по баскетбол в колички.  

"От една година съм в отбора на Черно море за баскетбол в колички. Голям любител съм на баскетбола. Тренирал съм вдигане на тежести. Бях национален състезател в този спорт при хора с увреждания. След това тренирах лека атлетика от стол - хвърляне диск, копие , гюле, а сега съм баскетболист. Благодарни сме много на Саша Топчов, че ни прие в голямото семейство на БК Черно море Тича. Искаме чрез спорта баскетбол в колички да покажем, че няма граници, когато човек изпитва любов към тази игра", заяви Христо Денев.

Отборът на Черно море по баскетбол в колички, който тази година взе сребърните медали от държавното първенство,  бе официално представен снощи пред феновете в зала "Конгресна" в ДКС преди началото на мача от НБЛ между Черно море Тича и Балкан. Зрителите бурно аплодираха Мариян Маринов, Обретен Михов, Мартин Иванов, Пламен Любенов, Христо Денев, Сашо Христев, Николай Марчев,  Христо Мисляков и др. От отбора споделиха, че имат нужда от нови попълнения.


 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук