Токио почти е готов със съоръженията за Олимпиадата

dsport.bg

Спортните съоръжения за Олимпийските игри в Токио следващото лято са почти напълно готови, цели осем месеца преди началото на Игрите в японската столица. Подготовката на домакините за най-голямото спортно събитие в света навлиза в последна фаза, като елегантния Плувен център в града е завършен на 90 процента и според организаторите ще бъде готов по график в края на февруари.

Залите за волейбол и баскетбол в инвалидни колички са 98 процента готови, като остава единствено да се боядиса пода. Организаторите също така съобщават, че работата по всички съоръжения, които се строят или обновяват за Олимпиадата, върви по график и няма да има закъснения. Това включва и най-ключовото място за Токио 2020 – Националният стадион, по който строителните дейности приключиха миналата седмица.

“Остава само да се довърши част от интериора и козирката, както и офис оборудването в сградата”, заяви Дайшу Тоне, директор на Плувния център. Характерна черта върху много от съоръженията, които се строят за Олимпиадата, е употребата на дървен материал. За строежа на Ариаке Арена, където ще се провеждат волейболните мачове, са използвани 88 кубически метра дървесина, като по-голямата част е от Япония. Плувният център, който струва 523 милиона долара, ще бъде последната завършена сграда за Токио 2020.

Олимпийските игри следващото лято ще се проведат от 24 юли до 9 август.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още