Дейвид Бекъм е изправен пред сериозни въпросителни къде да изгради стадион за неговия тим Интер Маями. Легендарното крило бе избрал място и проект за изграждането на арената, но се сблъска с огромна стена. Желаното място от англичанина е замърсено с арсен, а нивата на неблагоприятно съоотношение превишават два пъти екологичната норма. Доказателството за отровното вещество е, че близкостоящото игрище за голф е затворено.

Самият Бекъм предвижда инвестиции от порядъка на 1 милиард долара за стадион на Интер Маями, създаването на магазини в мол, огромен паркинг и хотел. Кметът на града - Франсис Суарес пък изрази своите опасения: "Изграждането на подобен тип съоражения буди страх в повечето жители, заради арсена, който е в големи количества." 

Самото вещество арсен може да предизвика хронични заболявания, кожни болести, различни видове рак и възможни проблеми със сърдечно-съдовата система. Допълнителни тревоги се образуват и заради наличието на други химични вещества като барий. 

От Интер Маями пък споделиха, че продължават битката и търсят решение на гореспоменатите трудности. По всичко изглежда, че Дейвид Бекъм трябва да размисли за домашната сцена на неговия отбор и да се насочи към друга точка от Маями. Отборът му пък ще се присъедини към МЛС от 2020 година и ще домакинства на "Форт Лотърдейл", който е с капацитет от 18 000 седящи места.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS