Томас Бах предупреди, че политизацията заплашва Олимпийските игри

dsport.bg

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах предупреди, че политизацията заплашва бъдещето на Олимпийските игри, съобщи ДПА. 

"Ако започнем да вземаме политическа позиция на една или друга страна, никога няма да съберем всички 206 национални олимпийски комитети на Игрите", заяви Бах пред репортери след заседание на изпълнителния комитет на МОК. 

"Това би могло да сложи край на Олимпийските игри във вида, в който ги познаваме", добави Томас Бах. Домакинът на предстоящите Зимни олимпийски игри в Пекин през 2022 година - Китай е широко критикуван за нарушенията на човешките права. 

Няколко държави като САЩ, Австралия, Великобритания и Канада вече обявиха дипломатически бойкот на предстоящата олимпиада. "Притеснени сме да спортистите. Останалото е просто политика", подчерта Томас Бах.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още