Томас Бах: Разглеждаме различни сценарии, но не и отмяна на Олимпийските игри

dsport.bg

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви пред „Ню Йорк Таймс“, че организацията за Олимпийските игри в Токио през лятото продължава по план, въпреки че пандемията от коронавируса блокира целия свят.

Игрите трябва да се проведат от 24 юли до 9 август, но това ще стане при условие, че кризата е отминала.

"Отмяната на Игрите не стои на дневен ред. Ние сме сигурни в успеха им. Не знаем каква ще бъде ситуацията през юли месец. Разбира се, че обсъждаме всякакви варианти, но го правим заедно с всички различни федерации и професионални лиги и 4 месеца преди старта все още не можем да дадем категоричен отговор", каза още Бах.

Олимпийският огън пристигна по-рано днес в Япония, а церемонията по посрещането му премина е тесен кръг от хора, заради пандемията от коронавирус.

Япония вложи ж организирането на Олимпийските игри 12 милиарда долара и очаква, а на най-големия спортен форум в света се очакват над 600 000 спортисти и чуждестранни зрители да пристигнат в страната. Президентът на МОК отбеляза, че финансовите интереси няма да бъдат водещи при определянето на крайното решение за съдбата на Игрите.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ