Томас Бах с призив за масова ваксинация преди Токио 2020

dsport.bg

Президентът на МОК Томас Бах призова за още по-масова ваксинация на ангажираните с Олимпийските игри в Токио, които стартират на 23 юли и ще продължат до 8 август. Той се обърна с писмо до общността на олимпийските спортисти.

„Въпреки че броят на ваксинираните вече надминава първоначалните ни очаквания, искам да се обърна към вашата олимпийска амбиция и страст, за да продължите в тази посока и това число да стане още по-голямо", написа Бах.

„Според нашата информация между 70 и 80 процента от представителите на медиите също ще са ваксинирани. Искам да ви напомня, че всички ние представяме олимпийското движение и очите на света ще бъдат вперени в нас, ще следят внимателно всяко наше действие“, допълни той.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още