Живата легенда на германския и световен футбол Тони Кроос излезе с емоционална публикация в социалните мрежи. Полузащитникът, който прекрати кариерата си след отпадането на Германия от домашното Европейско първенство, сподели, че не съжалява за решението си отново да облече екипа на Бундестима. Доскорошният футболист на Реал Мадрид се извини на колегата си от Барселона Педри заради контузията, която му причини в началото на мача.

Краят настъпи - Тони Кроос се пенсионира!

Ето какво написа Кроос в Instagram:

„29.09.2023. Tелефонът ми позвъня. Обаждащ се: Юлиан Нагелсман. Искане: Връщане в националния отбор. Първа мисъл в ума ми: Не съм глупав! Първа мисъл в сърцето ми: Ма*ка му, да! Сърцето ми взе решението.

Първата ми мисъл тази сутрин 6 юли 2024: Радвам се, че го направих. Въпреки цялата тъга и празнотата след последния съдийски вчера. Виждах се все повече в отбора, отколкото през последните години. Но не очаквах, че е възможно за толкова кратко време да имам наистина реалистичен шанс за титлата и отново да съм в битка с най-добрите! Ето защо съм много горд с това, което направи този отбор! Цяла Германия може да се гордее. Специални благодарности на вас, които направихте това Европейско първенство специално. Видяхме го, изживяхме го и го усетихме! В личен план бих искал да ви благодаря за наистина много специалната топлина и обич през последните седмици. Това беше много специално. И накрая молба: Сега, когато Германия си върна любимото дете: не го пускайте! Пътят на този отбор продължава. И помага брутално, ако застанеш до нея дори в лоши моменти! Защото едно нещо мога да ви уверя: това е група велики хора, които правят всичко възможно, за да успеят!

Още нещо много важно за мен: Извинявам се и скоро оздравяване на Педри! Логично намерението ми не беше да те нараня. Бързо възстановяване и всичко най-хубаво. Ти си страхотен играч.“

Педри е с разтегната връзка след влизането на Кроос

Испания потопи Германия в сълзи в 119-ата минута!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS