Тони Паркър вече е част от управата на Олимпик Лион

dsport.bg

Тони Паркър продължава да прави стъпки в света на бизнеса свързан със спорта. Легендарният баскетболист е президент и собственик на баскетболния Асвел Вильобран, а сега се присъедини към борда на директорите на ОЛ Груп, компанията, която управлява Олимпик Лион. По този начин той потвърди желанието си в бъдеще да управлява футболен клуб или поне да носи отговорност за разширяването на марката.

Паркър не крие, че е амбициран да оптимизира управлението на Олимпик Лион и да развие проекта. Той има някои сериозни разминавания във вижданията със сегашното ръководство на клуба.

Президентът на Лион Жан-Мишел Ола потвърди как изглежда споразумение между Паркър и клуба: „Ние гарантираме да оставим място през следващите няколко месеца в съвета на директорите на ОЛ Груп. Взехме това решение на нашето заседание във вторник. Първо имаме партньорство с Тони Паркър в баскетбола. След това сближаваме вижданията си за това какви трябва да бъдат двата клуба на високо ниво по отношение на организацията, подготовката и капиталовите инвестиции.“

По този начин изглежда, че Лион и Асвел ще бъдат в едно и съща група, като Паркър ще запази важна роля във взимането на решенията.

„Със сигурност Паркър има профила, но за да бъде президент на група като ОЛ, с повече от 300 милиона евро оборот, всички основни акционери трябва да му гласуват доверие. Това не е като назначаването на изпълнителен директор. Там има икономическо измерение“, обясни Ола.

Президентът на Олимпик Лион не изключи в нито един момент легендарния баскетболист за позицията.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ