Топ съдия задържан на парти с наркотици, пистолети и проститутки

Един от най-добрите словенски рефери Славко Винчич е арестуван след разюсзан купон, който включвал пистолети, наркотици и проститутки. Винчич е един от водещите рефери в Словения заедно с Дамир Скомина. Този сезон той ръководи цели три мача в груповата фаза на Шампионската лига - Брюж - Галатасарай, Генк - Ливърпул и Манчестър Сити - Шахтьор, а освен това често свири двубои в Гърция и Саудитска Арабия.

Според сръбското издание Блиц полицията е извършила мащбна акция в околностите на босненския град Билин. По време на операцията са арестувани над 40 души. Причина за полицейската акция е купон в една от къщите в района. Полицията е открила 10 незаконни пистолета, 14 опаковки кокаин, лекарства и валута на стойност около 10 хил. евро. На купона е имало и проститутки.
Информацията сочи, че някои от присъстващите са криминално проявени и са в полицейските регистри заради престъпления свързани с наркотици и насилие.

Един от гостите на партито обаче е бил словенският рефер Славко Винчич. На него не са повдигнати обвинения, тъй като полицията не го смята за част от организаторите. Тя обаче е разпитала Винчич като свидетел.

"Това е най-голямата грешка в живота ми. След среща с бизнес партньори бяхме поканени на тържество в ранчото. Приехме поканата. И след нападението на полицията ни призоваха за смислен разговор, където обясних, че изобщо не познавам тези хора. Разреших се да се върна у дома", каза Винчич.

В същото време Винчич отказа да отговори на въпроса как тази ситуация ще се отрази на бъдещата му съдебна кариера. Той добави, че разчита преди всичко на „разбиране на семейството“.

Член на съдийската комисия на УЕФА Владимир Сайн нарече инцидента „съвпадение“, като добави, че Винчич „е бил на грешно място в неподходящия момент“.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още