Трабзонспор ще обжалва пред КАС наказанието на УЕФА

| Световен футбол

Лидерът в турското първенство Трабзонспор ще обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС) наказанието на УЕФА, обявиха от клуба.

Снощи Европейската централа отстрани отбора от европейските клубни турнири за един сезон заради нарушаване на правилата за финансовия феърплей.

"Въпреки че уважаваме решението на УЕФА, искаме да подчертаем, че не сме съгласни с него. Заявяваме, че ще обжалваме пред Спорния арбитражен съд в Швейцария санкцията в рамките на 10 дни", се казва в изявление на клуба.

Футболното първенство на Турция беше прекратено в средата на март след 26-ия кръг. Лидерът в класирането Трабзонспор има 53 точки, пред Истанбул Башакшехир също с 53 точки, Галатасарай с 50 точки и други. Сезонът ще се поднови на 12 юни.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още