Трансферът на Бейл в Китай пред провал

dsport.bg

Трансферът на уелската звезда на Реал Мадрид Гарет Бейл в Китай е на път да се провали. През лятото играчът бе много близо до преминаване в тим от местната Суперлига. До трансфер обаче не се стигна. От Китай обаче бяха крайно решени да вземат звездата. Сега обаче задачата им става много трудна, заради новите правила за заплатите в многомилионната държава, пише As.

Китайската футболна асоциация реши, че максималната заплата на легионерите в местните клубове не трябва да надвишава 3 милиона евро след облагането им с данъци. За китайските футболисти заплатите не трябва да надвишават 1,3 милиона преди удръжките на хазната. За членовете на националния отбор този показател се повишава с 20%.

Съществуващите договори са валидни, но новите правила за заплати трябва да се прилагат за всички споразумения между китайски играчи и клубове, подписани след 20 ноември 2019 г. За чуждестранните играчи ограниченията ще започнат да се прилагат от началото на следващата година.

Бейл получава 14 милиона евро на година на година в Реал, като новите правила няма как да покрият финансовите претенции на уелската звезда.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още