Трансферната сага с Усман Дембеле приключи и той вече официално е играч на Пари Сен Жермен. Сега е необходимо само да се знае каква е точно сумата, която Барселона ще получи от продажбата му.

Колкото повече пари получи Барса, толкова повече ще може да използва за финансовия феърплей. Или за връщане на 60-те милиона, които не можа да плати миналия юни, или за регистрацията на футболистите, която все още не е приключила, след като Илкай Гюндоган беше регистриран тази сутрин, а Роналд Араухо в петък.

Дембеле ще остави на Барселона поне 22,5 милиона, които да може да използват в клуба. Това е при сценарий, че представителят на играча запазва 50% от трансфера (25 милиона), а останалите 50% се плащат на Барселона (25 милиона).

Каквото и да е сумата на трансфера Барселона ще може да използва 60% от заплатата му. Като се има предвид, че французинът е имал заплата от 23 милиона евро бруто годишно, Барселона ще може да реинвестира 13,8 милиона евро.

Процентът, който каталунският клуб може да използва от продажбата е 35% от трансфера. Ако това са 25 милиона, това ще са 8,75 милиона. 

Официално: Усман Дембеле премина в ПСЖ

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS