Помощник треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика жени Михаела Маевска сподели пред Дарик радио и dsport удовлетворението от спечелените отличия на Световната купа в Казан.

„Публиката прие нашите композиции излючително вълнуващо, а съчетанието по музика от „The greatest showman” буквално вдигна на крака залата. Най- важното е, че момичетата играха 4 пъти без грешка и се случи за първи път. Сега имаме два дни почивка, а след това отново на килима последен етап от подготовката за Световното в Баку. Познаваме отлично залата- голяма и много красива. Играли сме там многократко.”- казва Михаела Маевска след завръщането на отбора България.

Бронзовата медалистка от олимпиадата в Рио`2016 направи паралел с гимнастиката, която представяше нейното поколение и сегашния ритъм на композициите.

„Динамиката в излънението е много по- голяма. Всяко година изискванията се вдигат.”- допълва  Михаела.

За най- голямото изпитание през годината, пом. треньорът на ансамбъла ни разкри, че амбицията отново са медали с възможно най- висока благородна стойност, въпреки спечелената вече квота за игрите в Токио догодина.

„Винаги момичетата от ансамбъла и инидивидуалното са се подкрепяли взаимно на големи състезания. Сега в Баку се надявам, че ще спечелят така желаните две квоти за Токио. Много се радвахме на медалите в Казан, спечелени от Катрин Тасева и Боряна Калейн.”- разкри още Маевска за отношенията в националния ни отбор по художествена гимнастка.

Още за еуфорията от Световната купа в Казан и предстоящото световно първенство в Баку чуйте от пом.тр. на ансамбъла ни жени Михаела Маевска.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS