Истински баскетболен маратон предстои пред състезателите на Шумен в следващата една седмица в НБЛ. Само в рамките на 7 дни те ще трябва да изиграят 3 срещи. Днес на момчетата на Янко Янков предстои гостуване на Ямбол в двубой от 5-ия кръг. На 13-и и 17-и ноември Шумен има домакински мачове срещу Академик Пд и Левски. 

В интервю за Дарик радио и dsport треньорът на Шумен Янко Янков сподели дали отборът е готов за тази серия след като голяма част от момчетата трябваше преди това да се преборят с COVID - 19.

"Знаете, че причината да бъдат отложени две от срещите е, че имахме състезатели, които бяха заразени с коронавирус и местното РЗИ карантинира отбора. Половината от тима беше засегнат от болестта в различна степен. Вече за щастие всички са здрави. Лошото е, че тази карантина се отрази доста негативно на отбора. Преди това бяхме направили една добра подготовка с доста контролни срещи, включително и на международно ниво. Сега след тези 10 дни образно казано се върнахме в първи клас. 

За мача с Ямбол се стараем всички да сме на линия. Част от чужденците си бяха в Сърбия покрай работните им документи. Някои от тях са под въпрос, но правим всичко възможно да са на линия и те. Въпреки проблемите, не отиваме в Ямбол с мисълта, че няма надежда. Отиваме да се борим и да покажем сърцата игра. Дано да имаме и ден. Доста тежко се играе в Ямбол. Домакините са отбор с традиции. Срещат добра подкрепа и от ямболската общественост. Разполагат с четирима американци, които доста вдигат класата на отбора. И съперникът ни продължава да търси в първенството най-добрата си форма и не са показали максимума от възможностите си", каза Янко Янков.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS