Старши треньорът на Черно море Илиев Илиев даде интервю за Дарик радио и Dsport.bg, в което сподели равносметката си за загубата от Левски преди 3 дни.

"Дори и да сме заслужавали да загубим, резултатът 0:3 е малко обемист, за това което показаха и двата отбора, и като статистика, и като игра. Това показва, че срещу водещите отбори, особено на техен терен, трябва да сведеш грешките до минимум, а и да не подаряваш такива голове, както ние първия. Такива мачове трябва да ги играеш умно. Когато подариш такива голове, няма как да вземеш точки. Извадихме си поуки от двубоя. Ако се върнем назад към него, сигурно не бихме направили толкова промени в стартовия състав, но това са все неща, които съпътстват работата ни".

Илиан Илиев говори също за жълтия картон, показан на Андраде, заради който пропуска домакинство с „Ботев”, както и за сина си Илиан Илиев-младши.

„Още не сме решили в какъв състав ще започнем срещу Ботев. Имаме наказан футболист - Патрик Андраде. Куриозното е, че той беше единственият, който висеше с картони и пловдивският съдия му показа картон още при първото нарушение. Утре ще преценяваме състоянието на Исмаил Иса и дали ще може да участва в мача с Ботев. Досега не е тренирал на 100%.

Запитан дали ще дава повече шансове за изява на Илиан Илиев–младши, старши треньорът на Черно море заяви: Със сигурност това, че Илиан Илиев ми е син, е в негов ущърб. Ако не ми беше син и не бяхме в България, със сигурност щеше да е получил повече игрово време досега. В Португалия той се научи на търпение и да стреля към вратата".

Чуйте цялото интервю с Илиан Илиев в приложения звуков файл!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS