Треньорът на Черноморец Бч Ели Маркес говори в интервю за Дарик радио за шансовете отборът да се спаси, за целта до края на сезона, за изминалия мач със Спартак Вн. На въпроса защо към края на сезона Черноморец Бч започна да се представя по-добре и в последните 6 мача вкара 14 гола, той отвърна:
 
"Още в началото, като поех отбора, казах на момчетата, че искам да играем атакуващ футбол и да търсим гола. Може би сега, накрая нещата започнаха да се получават, защото футболът изисква време. Необходими са поне един-два месеца работа"

До края на сезона пред Черноморец Бч остава гостуване в Пловдив на Марица, домакинство на Дунав и гостуване на Септември. В момента отборът е на 16 място с актив от 30 точки, на 7 от Беласица и Черноморец. Вярва ли Ели Маркес, че тимът му може да се спаси? 

"Който ме познава и знае начина ми на работа, е наясно, че думата "да се предам" при мен не съществува. И на момчетата в отбора съм им казал: "Никакво отказване". Ще се борим до последния мач, до 24-и май. Предстоят ни още 3 мача, които са изключително важни за нас. Ако всичко в първенството протича нормално, ние си имаме своите шансове, защото ще гоним 3 победи. Лошото е, че ние понякога предварително знаем някои неща, а това понякога пречи на футбола. Ние ще се борим, докато имаме шанс".

Треньорът все още не е водил разговор с ръководството на Черноморец Бч за това дали ще остане начело на тима.

"Все още не сме водили разговори с ръководството за моето бъдеще. Нека първо да стане ясно ще останем ли във Втора лига, или ще изпаднем. Не заслужаваме да изпаднем. Според мен нашият стадион и терен са най-добрите във Втора лига. Видя се и на мача срещу Спартак. Валеше, но теренът беше отличен. Ако изпаднем, надявам се хората, които се занимават с футбола в Балчик, да направят всичко възможно отборът отново да се върне", каза Ели Маркес.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS