Треньорът на Добруджа Радо Боянов: Привърженик съм на техничния и бърз футбол

Добри Атанасов Добри Атанасов

Треньорът на Добруджа Радо Боянов говори в интервю за Дарик радио и dsport за старта на подготовката, селекцията, предстоящите контроли, както и за стила на игра, който иска да практикува неговият тим.    

„Да, веднага приех да стана старши треньор, след като получих предложението от ръководството. Преди това искам да благодаря на Светльо Петров, с когото изговорихме нещата и той ме увери, че аз точния човек за тази позиция. Готов съм за това предизвикателство. Да не забравяме, че аз започнах футболната си кариера от Добрич. Да работиш  за своя клуб е една голяма амбиция, която си имах отдавна. Ще се постарая да се раздам, за да се получат нещата”, каза Радо Боянов.

В последната година и половина треньорският щаб на Добруджа се налагаше на 3 пъти да сглобява на практика нов отбор. Сега Радо Боянов ще го направи за четвърти път.

 „Наистина, предизвикателство си е. Дано този път положим една основа и следващите сезони не да взимаме по 7 нови футболисти, а просто по един, двама, които да вдигат нивото. Отдавна искаме да го направим това-да положим основата и с всяка следваща година да надграждаме. Надявам се да го има този разговор между треньорско ръководство, община, управителен съвет и да действаме като отбор. Всеки да си върши задачите”, каза още Боянов.

Той сподели и какъв футбол иска да играе отборът под негово ръководство.

 „Аз съм привърженик на техничния и бърз футбол. Искам динамика в играта. Искам разнообразие в атака. Върху всички тези елементи ще работим. В подготвителния период няма да залагаме само на физическата подготовка, а ще наблягаме и на тактически занимания, за да бъдем максимално подготвени за старта на първенството.  Целта ми е да се харесаме на публиката, а футболистите да изпитват удоволствие от начина, по който играят”.

Чуйте цялото интервю с Радо Боянов в приложения звуков файл, за да разберете кои са новите попълнения в Добруджа и кои ще са съперниците на тима в предстоящите контроли.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още