Седмият във временното класиране в Трета лига на Североизток - Доростол, стартира подготовка за пролетния дял от първенството още преди седмица. Треньорът на тима Деян Дечев говори в интервю за Дарик радио и dsport за селекцията, предстоящите контроли, както и за стадиона "Луи Айер", чийто ремонт е вече приключил. 

"Стадионът ни на практика е готов. Просто трябват актове и документи, които да узаконят собствеността на Община Силистра. И след разрешение между фирмата, която извърши ремонта и общината, отборът може да се завърне на стадиона. Надяваме се това да стане още през пролетта. Над година играем на други стадион. Липсва ни много на нас, както и на феновете. След ремонтнните дейности имаме нова писта за лека атлетика. Тревното покритие на централния терен е сменено. Има нови футболни врати, ново мини игрище, 2 тенис корта, ремонт бе извършен и в съблекалните. 

По отношение селекцията Дечев заяви: "Най-вероятно ще вземем вратар, защитник и двама полузащитници". 

Четири са приятелските срещи, които ще изиграе Доростол, като първата от тях е още на 28-и януари с втория отбор на Фратрия. Ето останалите проверки:

3 февруари: Бенковски (Исперих) – ДОРОСТОЛ

10 февруари: Спартак II (Варна) – ДОРОСТОЛ

17 февруари: ДОРОСТОЛ – Кубрат (Кубрат)

На 24 февруари 2024г. Доростол приема Фратрия (Варна) в първи мач от пролетния полусезон на Североизточната Трета лига.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS