Треньорът на Спортист Своге: Продължаваме със селекцията, ще сме дейни на пазара

dsport.bg

Старши треньорът Спортист Своге Ивайло Василев говори след двата мача, в които бе начело на тима – срещу Пирин Благоевград и Витоша Бистрица.

Г-н Василев, каква е вашата оценска за първите два мача на Спортист, след като поехте отбора?

Първият мач бе гостуването на Пирин. Не бяхме добре подготвени. Има много неща, които не ни се получиха. Имахме много кадрови проблеми – контузени и наказани футболисти. Представянето ни беше на ниско ниво. В домакинството срещу Витоша Бистрица се видя един подем, едно настроение и характер. Линия, която трябва да спазваме като промяна, за да си постигнем целта – утвърждаване във Втора лига.

Реално Спортист е първият тим, на който сте старши треньор. Как приехте предизвикателството?

Не ми трябваше много време да мисля. Хората в града искат да има отбор в професионалния футбол. Има качествени футболисти. Условията създадени от ръководството са на високо ниво. Базата също е чудесна. Не съм се колебал.

Какви промени ще направите в облика на отбора?

На първо време все още продължаваме със селекцията. Всеки един треньор, за да изгради стил и облик на отбора, първо се разпростира спрямо играчите. Със сигурност имам нужда от подсилване на състава, по-голяма дълбочина и конкуренция в отделните линии. До 5 октомври ще бъдем дейни на трансферния пазар, за да вземем още един или двама футболисти и така да създадем нужната конкуренция и дълбочина.

Какъв стил на игра обичате да налагате?

Отборът ще има облик и съм убеден в това. Ще бъдем конкурентно-способни на по-големите клубове. Нека не изпадаме в конкретика, за да сме и по-загадъчни за конкурентите.

Кое е реалното място, което тимът може да гони?

Ние имаме спокойствие от тази гледна точка и целта е да се утвърдим във Втора лига. Нямаме тежест за конкретно класиране. Всеки един мач излизаме, за да си спечелим трите точки. Всеки мач излизаме, за да надграждаме и да показваме израстване и по-добър футбол. Вървим в правилна посока и с много работа ще постигнем тази цел.

Как приехте жребия за Купата на България, който отреди евентуална среща с шампиона Лудогорец?

Мислим мач за мач. Първо трябва да минат мачовете от Втора лига, после ще започнем да си говорим за Купата. Трябва да мобилизирам отбора, тъй като излизаме срещу противник, за който нямаме кой знае колко много информация, говоря за Свети Никола. Те са непознати. След като си свършим работата чак тогава може да мислим за домакинството срещу Лудогорец.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още