Треньорът на вратарите на Локомотив Пловдив Тодор Кючуков говори пред клубната телевизия по време на петия ден от лагера на „смърфовете“ в Турция.

„Много съм доволен от вратарския колектив, който сме изградили. За момента разполагаме с трима вратари. Илко Пиргов е един от най-опитните в българското първенство. Помага на по-младите. Динко Хоркаш е откритието на този пост, не само на Локомотив, а и в България. Кристиян Томов е млад. От него зависи дали ще се справи с изискванията на мъжкия футбол“, започна Кючуков.

„Вратарският пост е един от най-развитите в последните години във футбола. Подготовката изисква много по-специфична работа от методиката, която се използва преди 10-15 години. Вратарите вече не само трябва да пазят вратата, а и да участват в изграждането на играта, подсигуряване на защитата. Вратарят трябва да е концентриран изцяло през всички 90 минути“, продължи той.

Вратарят трябва да издържа на напрежение, защото дори когато допусне грешка, тя е най-видима и най-явна. Ако вратар сгреши, почти винаги е гол. Най-голямото предизвикателство за треньора на вратарите е да държи своите подопечени концентрирани постоянно. Вярвам, че вратарите на Локомотив ще продължат възходящата си линия от първия полусезон“, завърши Тодор Кючуков.

Защитник на Хебър: Знаех Владо Манчев от Football Manager

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS