Треньорът на вратарите в ЦСКА: Тренирам двамата най-добри вратари в България

dsport.bg

Треньорът на вратарите в ЦСКА Ивайло Петров говори пред клубната телевизия на "червените" относно тренировъчния процес на неговите подчинени. Именитият вратар сподели, че на този етап без да иска да омаловажава качествата на другите вратари в първа професионална лига, подготвя двамата най-добри вратари в шампионата.

Вратарят на ЦСКА го скъсаха от тичане

"Вратарският пост е най-трудният, най-критикуваният и най-неблагодарният във футбола. Вратарите не трябва да имат доверие и да разчитат на абсолютно никой. Нападателят знае, че има защитник, защитникът разчита на вратаря, а зад стража няма никого. Докато бях вратар и сега го казвам, че ако вземем един полеви състезател за вратар, той няма да издържи натоварванията, докато един вратар би издържал обратна тренировк. На 75% залагам си името в това", сподели Петров.

"Ако ви дам пример от училище - колко деца биха избрали да са вратари. Да речем от двадесет деца само две,три биха се съгласили да са вратари.

В момента в ЦСКА има двама много добри вратари. Мога да кажа, че дори и със затворени очи мога да избера кой от двамата да пази и няма да сбъркам. И двамата дават не само 100% от себе си, а 110% и не само в мачовете, а и в трнировките. Попиват всичко, което им се каже и на нашите разбори, които си правим тримата. На този етап и Черни, и Бусато доказват, че са най-добрите двама вратари в България без да омаловажавам качествата на другите играчи на този пост в първа професионална лига", добави още треньорът на "червените" вратари.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още