Трима от Сити в идеалната петорка на Ван Дайк

| Англия

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк определи своята петорка от най-добри играчи във Висшата Лига, срещу които играе.

На вратата нидерландецът поставя стража на Манчестър Сити Едерсон.

„Едерсон е изключителен вратар. В момента има много добри на този пост, но мисля, че той е най-добрият от всички. Все пак Алисон за мен продължава да е №1", сподели Ван Дайк.

В селекцията на бранителят на Пуул попадат и Аймерик Лапорт и Кевин де Бройне.

„Аймерик Лапорт показа колко е важен за отбора си. Той е много добър защитник и затова го избрах.“ Не е нужно да казвам много за Кевин де Бройне. На първо място, той е много добър човек, но също така и фантастичен играч. Вижда играта по различен начин“, заяви нидерландецът. 

Другите двама в тима му са Хюн-Мин Сон и Пиер-Емерик Обамеянг.

„Сон е бърз, силен играч, който излиза на терена с идеята да вкара в ада защитниците. Той е изключителен. Избрах Обамеянг за всичко, което показа през сезона. Той сформира страхотен дует с Лаказет“, каза още Ван Дайк.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още