Левски прави зимна подготовка паралелно със сериала "Трансферни спекулации". Кордоба, Уелтон, Петрис, Рикардиньо, че даже и Дарлан. Почти всички играчи на "сините" са спрягани за даден клуб, страна и континент.

Лягаш с новината, че Петрис е в Шарлероа, будиш се и разбираш, че Ланс напира за Хосе, ама списъкът с желани играчи от френския тим е много дълъг. Уелтон го искат китайци, японци, а скоро очакваме да се включат и от Южна Корея.

Както сочи клишето "селекцията е отворен процес".

Едно е сигурно, че Левски има намерения да продава. Въпросите са кой, къде и най-вече за какви пари?

И докато сме в "трансферната центрофуга" Левски трябва да е готов за втората част от сезона. Целта остана само една - класиране в Европа. А тя е много важна, защото именно онези мачове пълнят стадиона и правят истинска реклама на наличните футболисти. Без "Европа" след 12 месеца интересът ще е секнал рязко.

Именно заради това е добре да се гледа към терена. Николай Костов направи програма с доста контроли, които затвърждават някои впечатления. Естествено раждат се и нови такива, а и още сме в средата на този "мини шампионат".

Трима са футболистите, които изглеждат "незаменими". Двама от тях са сред онези, за които пише в първите редове. Но нека го караме по позиции.

Хосе Кордоба е футболистът с най-високо качество в Левски. Панамският национал е идеалният пример за привличане и най-вече развиване на футболист.

Кордоба дойде от Етър, който тогава играеше във Втора лига, а днес е доказан играч. Скорост, физика, ляв крак, мачове с националния отбор и все още в отлична възраст. Хосе е играч на ключова позиция и без него Левски ще се чувства дискомфортно. Ясно е, че е въпрос на време трансферът да се случи, но се иска прецизност и добре да се преценява как да бъде запълнена такава липса?

Друг човек с главна роля на терена е Цунами, който се чувства на мястото си в Левски. Левият бек удължи своя контракт и няма творчески планове, които да са свързани с друга фланелка.

Бразилецът си хареса страната, града и отбора и дори влиза в "лидерска роля". Цунами е един от капитаните на "Герена", но този списък е дълъг и плаващ, така че нека не го маркираме.

Лявата зона на Левски със сигурност е акцент при разбора на противниците. И тук изниква доброто партньорство на Уелтон и Цунами.

Ако вторият е лидер, то първият е звездата на отбора.

Крилото на Левски има онази черта, която феновете на столичани харесват. Футболът трябва да бъде атракция и Уелтон я носи със себе си от ден първи.

Евентуален негов трансфер ще бъде приет най-тежко от публиката. Според мнозина, ако той си тръгне, може да "гасим лампите" от спортно - техническа гледна точка.

В интерес на истината не съм сигурен кой би липсвал повече - Кордоба или Уелтон? Причината е, че позицията централен защитник е някак по-основна.

Във футбола няма незаменими хора. Стига да има с какво по-добро да ги замениш. В крайна сметка това е спорт. Резултатите и постиженията са от първостепенно значение.

Левски има три основни фигури на терена. Пролетта обаче няма да е лесна, защото поне до този момент вече ги няма трима титуляри - Краев, Роналдо и Петрис. Дори и с тях Левски допусна срив в края на сезона. Възможно ли е той да спре, ще разберем съвсем скоро, когато започнат официалните мачове?

Кадрите решават всичко! На терена, но и извън него. Селекцията винаги е била значима за класата на даден отбор. В големите клубове и "белите страни" в момента работят за летния подбор, но всичко опира и до стратегия.

Между другото Уелтон и Цунами пристигнаха от трета лига на Бразилия, а Кордоба бе на "проби" в Етър. Всеки държи съдбата си в своите ръце.

В Белгия разкриха кой отбор иска Петрис, вече е взимал бек от Левски

Сираков и Боримиров не отрекоха за Петрис, но все още сделката не е сигурна

Спряганите за трансфер тренират с Левски (ВИДЕО)

Сираков и Костов с разговор на терена (ВИДЕО)

Левски договори уругвайски бранител

Висшето ръководство при Левски в Турция (ВИДЕО)

Карлос Охене започна тренировки с Левски (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS