Мениджърът на Челси Томас Тухел е обещал сърцето си на Мейсън Маунт, но не и гарантирано титулярно място. Германецът е спечелен от личността и изявите на младия англичанин.

„Няма съмнение, че Маунт е отборен играч и потенциалът, който има е огромен. В първия мач не го пуснах като титуляр, защото избрахме малко по-различен профил на двете позиции №10. Когато влезе срещу Уулвърхемптън, той показа какво голямо влияние може да има и от скамейката“, коментира Тухел.

„В отбора на Челси няма гаранции за никого, дори и за Мейсън. С него е лесно, защото той оставя сърцето си на терена, но всички останали правят същото. Ова е екипно усилие и Мейсън е първият, който се съгласява с това и това е, което ни трябва“, добави германецът.

„Има ли място за подобрение в играта на Мейсън? Да. Той трябва да печели мястото си в титулярния състав на всяка тренировка и във всеки мач. Той е супер приятен човек.“

“Можете да сте сигурни, че Мейс оставя сърцето си на терена за Челси и това е, от което се нуждаем. Той е абсолютен отборен играч. Все още е млад и има какво да подобри. Много съм доволен от неговите изпълнения”, каза още Томас Тухел.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS