Старши треньорът на Арда Александър Тунчев даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори относно очакванията в отбора за пролетния полусезон в българския шампионат. Той коментира трансферите в отбора, както и каква подготовка предстои за тима от Кърджали.

„Доста преди края на тази година бяхме набелязали тези двама състезатели и се радвам, че ръководството успя да ги привлече“, каза той относно привличането на Абубакар Тунгара и Радослав Цонев.

„Има и други, някои пропаднаха, други към момента още чакаме. Ясно е, че към момента търсим напдател“, каза Тунчев за други трансфери на тима.

Относно привличането на Тунгара, треньорът на Арда уточни: „Нашият собственик водеше преговорите. Той се занимаваше с абсолютно всичко, аз нямам представа как са се развили нещата. Това говори за сериозност от негова страна и искаме Арда да върви напред“.

„Преди началото на сезона имахме разговори и той имаше нужда да смени обстановката. Той от доста време е в Арда и мисля, че сега е точният момент да потърси някъде другаде да покаже качествата си“, заяви той по повод напускането на Тонислав Йорданов в посока Берое.

Арда предпочита да вземе български нападател, заяви Тунчев: „Предпочитаме българи и ако успеем да привлечем българин, това ще е плюс за нас. Доста е трудно, защото в момента няма свободни играчи и затова гледаме чуждестранни играчи, не мога да кажа, че чакаме само българин. Ако намерим българин, това ще бъде плюс за нас, ако ли не, ще се постараем да привлечем добър играч от чужбина“.

„Да, към момента търсим единствено нападател. Ако изскочи добър футболист, то може да се случи нещо, но към момента не мисля, че ни трябва нещо допълнително“, допълни треньорът на кърджалийци.

Що се отнася до интерес към футболисти на Арда, Александър Тунчев заяви: „Предполагам, че има, но с това се занимава Ивайло Петков. По лично мое мнение, към Светльо Ковачев има интерес, освен това има интерес към още 3-4 наши футболисти. Надявам се да продължават по същия начин и със сигурност предложенията ще дойдат“.

„Аз съм доволен от старанието на отбора. Справихме се добре, показахме добри игри. Позицията, на която се намираме в момента, не ни удовлетворява. Ще се опитаме да се качим нагоре в класирането, но начинът, по който изглеждаше Арда в мачовете, ми хареса. Има още неща, по които трябва да работим и ще се постараем през паузата да отработим добре нещата и да не повтаряме тези грешки“, каза той.

Треньорът разясни и за зимната подготовка на отбора: „Да, мисля, че остава първата ни контрола да се доуточни. Останалите три контроли са уточнени. Мисля, че играем със Зоря Луганск, с Динамо Москва и отбор от Дания“.

„Ние през сезона показахме, че играем по-добре вкъщи. Срещаме сериозен противник, който също е доста стремителен и активен на трансферния пазар. Разполага с добри и качествени футболисти. Няма да бъде леко, но домакинството ни дава увереност, че ще продължим в следващия кръг“, доволен бе Тунчев.

Той заяви, че към момента се чувства добре в Кърджали и няма предложения към него от други клубове: „Не, на този етап няма интерес към мен. Чувствам се добре в Арда в момента. Ръководството ми е предоставило отлични условия и се надявам да оправдая очакванията на ръководството“.

„В днешно време най-важно е здравето. Пожелавам им да изкарат едни весели коледни и новогодишни празници и през новата година да продължават да подкрепят отбора и дано ние им поднесем добър подарък с нашата игра и с победите“, завърши Тунчев с пожелание към феновете на Арда за празниците.

Официално: Тонислав Йорданов стана играч на Берое

Тонислав Йорданов разтрогна с Арда, продължава в Берое

Ради Цонев отново облича син екип

Тунчев: През пролетта можем да влезем в топ 6

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS