Тунгара: Този сезон целта пред Берое е да спечели Купата на България

dsport.bg

Футболистът на Берое Абубакар Тунгара обяви, че целта пред отбора през настоящия сезон е да спечели Купата на България.

„Прекарах четири години и половина във ФАР Рабата преди да реша да дойда тук в България. Избрах да дойда, защото за втора поредна година от Берое се свързаха с мен и проявиха интерес към мен. Проектът ми с ФАР беше дълготраен, така че трябваше да изчакам договорът ми да изтече, за да мога да премина в Берое. Клубът също така има добър план за бъдещето. Проектът, който ми предложиха беше отличен. Лидерите в клуба също ме убедиха да приема офертата. Така че казах „да“, сподели Тунгара в интервю за „Afrik“.

„За началото на престоя ми в Берое бих казал, че не е зле. Работя още повече, за да се справям по-добре. Адаптацията ми беше трудна, особено с новите ми съотборници. Никак не беше лесно, но благодаря на Бог, засега всичко върви добре. Всъщност започвам да разбирам все повече и от мен зависи как ще се развивам, колко ще мога да напредвам“, добави той.

„Този сезон целта пред Берое е да спечели Купата на България. Това е много важно за клуба. Що се отнася до първенството, ние се опитваме да се представяме добре и е важно да направим добра сплав между играчите и да се подготвим за следващия сезон, тъй като има много нови футболисти. Не може да се каже, че ще се фокусираме върху първенството, този сезон по-скоро залагаме всичко на купата“, продължи футболистът на Берое.

„Що се отнася до личните ми цели се надявам да вкарвам повече голове и да направя няколко асистенции. Искам да имам добро представяне за Берое. Дойдох в Берое, за да се подобрявам с всеки ден. Това ще ми позволи да се развивам и да играя на по-високо ниво, да имам добра възможност за трансфер в друг голям отбор от Европа.“

„Минаха няколко години, откакто за последно играх за националния отбор на Мали, но работя усилено, за да намеря отново място в състава. Бих искал да защитавам цветовете на Мали. Това също е една от целите ми, да мога да се върна в националния отбор. Винаги съм готов да се отзова на повиквателна за националния отбор. Без съмнение имаме много добър отбор. Имаме много добри млади играчи“, каза още Тунгара.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още