Турнирът на претендентите в шахмата бе прекратен

| Спорт

Турнирът на претендентите за световната титла по шахмат, който се провежда в Екатеринбург, Русия бе прекратен заради коронавируса. Това бе едно от последните две спортни събития, които се провеждаха в Европа.

ФИДЕ спря турнира след първия етап след решението на руските власти следващата седмица да бъде неработна в цялата страна. Няма да работят и летищата, което ще затрудни прибирането на участниците по родните им места.

Турнирът ще се доиграе, когато бъде овладяна пандемията от коронавируса, която парализира целия свят.

Лидери във временното класиране след седмия кръг са Максим Вашие-Лаграв и Ян Непомнящи с 4,5 точки. Победителят в турнира на претендентите ще играе за световната титла с действащия световен шампион Магнус Карлсен.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още