Софийският градски съд е ужважил напълно исковата молба на ФК Балкан Варвара от 5-ти ноември, 2021 г. за отмяна на всички решения от извънредния конгрес на БФС, провел се на 12-ти октомври, миналата година, съобщава "Марица", а dsport потвърди информацията.

От Балкан сезираха съда не само за нарушенията на устава и закона, а и заради възпрепятстването на делегата на клуба Георги Градев да участва в конгреса. Отменените решения касаят одобряване на доклада за изключване и прекратяване на членство на клубове, прекратяване на мандат и освобождаване на президента и Изпълнителния комитет на БФС, тези за избор на Борислав Михайлов за нов президент на централата, за избор на членове на нов Изпълнителен комитет, както и за прием на нови членове. 

Със същото си решение съдът осъжда БФС да заплати на ФК Балкан Варвара всички разноски по делото, възлизащи на 3812 лв. за държавна такса, експертиза и адвокатско възнаграждение. Решението на СГС подлежи на обжалване пред въззивната инстанция - Софийски апелативен съд в двуседмичен срок.  

На базата на първоинстанционното решение на СГС, ФК Балкан Варвара може да подаде своевременно молба за възстановяване на членството си в БФС, коментираха юристи, занимаващи се с подобен род дела. 

Боби Михайлов: Призовавам всички футболни хора да не обръщат внимание на откровени доноси

Bird.bg: Боби Михайлов на чартърен полет с Кирил Домусчиев за финала на ШЛ

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS