УЕФА обяви кога ще са финалите в Шампионска лига и Лига Европа

УЕФА взе решение да отложи финала в Шампионска лига за 27 юни. Победителят в Лига Европа ще бъде определен три дни по-рано – на 24 юни.

Финалът на Шампионска лига е в Истанбул, а на Лига Европа в Гданск. 

На проведената среща се заговори за опит за възстановяване на нормалността след принудителната пауза, която започна през миналия уикенд.

Ако бъдат изпълнени необходимите условия, футболът ще се върне към нормалното си положение в средата на април и първенствата ще имат възможност да приключат нормално до края на юни.

Финалът на Шампионската лига ще бъде три дни преди изтичането на договорите на някои играчи, чийто контракти приключват на 30 юни.

Загубеният месец ще бъде възстановен с отлагането на Европейското първенство за лятото на 2021 година.

От УЕФА са влезли в разбиране относно проблемите на клубовете и централата по всяко време е готова да помогне в намирането на решения.

Сега неизвестност ще има относно намирането на място в календара за Световното клубно първенство, което по програма трябваше да се проведе през юни 2021 година с 24 отбора.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още