УЕФА официално обяви създаването на нов клубен турнир

| Световен футбол

УЕФА официално обяви създаването на нов клубен турнир, който ще се казва „Лига на конфедерациите“. Това стана по време на заседанието на изпълнителното бюро на централата, което се проведе в Любляна.

Новият турнир ще стартира през 2021 година, а в надпреварата ще вземат участие допълнителен брой отбори от различни първенства.

Новината е добра за българските клубове, които рядко успяват до пробият до груповата фаза на Шампионската лига и Лига Европа.

Регламентът на състезанието все още не е напълно изяснен, като в най-скоро време се очаква официално обяснение как ще става точно класирането към Лигата на конференциите.

Единственото, което стана ясно по време на официалната среща за новия турнир е, че мачовете ще започват в 19,45 и 22,00 часа българско време и мачовете ще се играят в четвъртък.

Очаква се форматът да бъде подобен на този в Шампионска лига - 32 отбора разпределени в 8 групи.

Победителите в групите ще се класират за осминафиналите, а заелите вторите места ще играят баражи с третите от Лига Европа за класиране в следващата фаза.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още