УЕФА отложи решението си за Европейското, 3 града нямат готовност да домакинстват

| Световен футбол

Европейската футболна централа УЕФА отложи заседанието на Изпълнителния комитет от 27 май за 17 юни. Причината е, че все още не може да бъде обявено окончателно къде и кога ще се проведе Европейското първенство, което бе отложено да 2021 година. Спорад информациите процесът на утвърждаване на градовете домакин се бави, тъй като три града не са потвърдили официално, че могат да приемат мачове следващата година. Това са Рим, Билбао и Амстердам. 

Това е причината да не може да се състави нов график на мачовете и да се определят градовете, в които те ще се провеждат, а също така да се организира и повторна продажба на билети. Първоначално на градовете бе даден срок до 30 април да заявят готовност да приемат мачове. Този срок не бе спазен от всички, а УЕФА прави всичко възможно да не променя генерално градовете домакин на форума.

Еврото трябваше да се проведе през юни и юли 2020 г. в Лондон, Мюнхен, Баку, Рим, Санкт Петербург, Будапеща, Букурещ, Дъблин, Копенхаген, Глазгоу, Билбао, Амстердам. Поради пандемията COVID-19 тя беше отложена за година с нови дати от 11 юни до 11 юли. Много от споменатите градове потвърдиха готовността си, но не всички.

"По принцип идеята е остава същата - да се проведе турнир в същите 12 града. Днес с девет от тях всичко е решено. Останалите три имат някои въпроси, които продължаваме да обсъждаме. Ако не можете да се играе в 12 града сме готови да го направим в десет, девет или осем ", каза  президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още