УЕФА отложи юношеските квалификации от Елитния кръг

| Световен футбол

Европейската футболна асоциация (УЕФА) взе решение да отложи юношеските квалификации в Елитния кръг, които трябваше да се изиграят от 14-и март до 14-и април 2020-а година. Причината е върлуващия из почти целия континент коронавирус. Българските национали, водени от Ангел Стойков трябваше да играят своите мачове в група 2 на Елитния кръг от 25-и до 31-и март.

"Всички елитни квалификационни турнири за юноши до 17 години и за девойки до 17 години, както и за юноши до 19 и за девойки до 19, които трябваше да се проведат в периода 14-и март- 14-и април, се отлагат заради вируса COVID-19", се казва в решението на УЕФА.

"Това е обща предпазна мярка, предприета, за да се избегне възможността играчите - много от които биха били непълнолетни лица - да бъдат откъснати от семействата си в случай, че страните-домакини обявят блокиране на границите или обща национална карантина".

България до 19 години трябваше да играе срещу Испания, Белгия и Северна Македония, като срещите щяха да се проведат в испанския курорт Бенидорм. Първият в групата, както и другите победители в останалите 6 квалификационни групи, би трябвало да играят на финалите в Северна Ирландия от 19-и юли до 1-и август.

Прочетете още