УЕФА отмени Евро 2020/21 за юноши и девойки до 19 г.

dsport.bg

Изпълнителният комитет на УЕФА взе решение да отмени провеждането на европейското първенство за юноши и девойки до 19 г. за сезон 2020/2021 г. поради последиците от пандемията от Covid-19 и невъзможността на редица държави от континента да организират или да участват в мини-квалификационните турнири, които трябваше да се проведат през пролетта. Решението бе съгласувано предварително с всички национални футболни асоциации, разкри сайтът на БФС.

През март юношеският национален отбор на България до 19 г. трябваше да е домакин на предварителния квалификационен турнир с участието на Русия, Литва и Турция. Девическият ни национален отбор до 19 г. пък трябваше да домакинства на квалификационния турнир през април в компанията на Финландия, Исландия и Грузия.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още