УЕФА поиска Интер и Рома да напуснат Лига Европа, двата клуба отказаха

| Италия, Лига Европа

Европейската футболна централа УЕФА е направила шокиращото предложение на двата от италианските участници в Лига Европа - Рома и Интер, да прекратят участието си в турнира, за да може той да се проведе по план.

С оглед на утежняващата се ситуация с разпространението на коронавируса в Италия и мерките за пълна карантина на страната двата клуба няма да успеят да изиграят първите си срещи от осминафиналите в Лига Европа, съответно срещу Севиля и Хетафе. Според италианското издание "Il Messaggero" президентът на централата Александър Чеферин е помолил двата клуба да сдадат местата си на осминафиналната фаза, с цел провеждането на мачовете. И двата клуба обаче категорично са отказали подобно преложение.

Тежка е ситуацията и в лагера на Ювентус, където след положителната проба на Даниеле Ругани за коронавирус реваншът срещу Лион от осминафиналите на Шампионската лига е под сериозно съмнение. Според медиите на Апенините обаче двата тима няма да бъдат изхвърляни от надпреварата.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още