УЕФА променя регламента за класиране в Лига Европа

Изпълнителният комитет на УЕФА вероятно ще промени правилата за класиране в Лига Европа на база ситуацията, която възниква в различни държави свързана с прекратяване на първенствата. Най-големият проблем е свързан със завършването на турнирите за националните купи. Ако в крайна сметка първенствата финишират на база временно класиране все пак футболната централа има върху какво да стъпи, за да определи евентуални участници в европейските турнири. Проблемът обаче идва с участниците, които трябва да дойдат като носители на националните купи.

В Холандия и Франция вече приключиха със сезоните и дори да има класиране, което да бъде обявено за крайно то няма как да бъде обявен носител на Купата. Това означава, че УЕФА трябва да вземе крайно решение как ще бъде решен този проблем.

Според различни източници футболната централа вече е обсъдила това и решението ще доведе и до съществена промяна на регламента в Лига Европа. Тоест в турнира ще бъдат допуснати отбори на база класирането в националното първенство, а купата ще се игнорира, ако не бъде завършена. Това означава, че шанс да играе в Лига Европа ще бъде даден на отбор, който заема съответното място в класирането, което по принцип не би дало възможност за участие в европейски турнири при определен носител на купата на страната.

ПСЖ планира да играе мачовете от Шампионска лига в Катар

Медицинският шеф в УЕФА: Подновяването на евротурнирите ще бъде много сложно

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още