Лигата на нациите с променен формат, България е във втора дивизия

dsport.bg

Бяха обявени отборите във всички четири дивизии на Лигата на нациите 2020/21, като от УЕФА направиха някои промени във формата на надпреварата. Групите в различните дивизии ще бъдат решени чрез жребий в Амстердам на 3-ти март догодина.

Промяната е в броя на тимовете в различните дивизии. В дивизия A,B и C ще участват 16 на брой национални селекции, а не 12 както досега, докато в последната D дивизия – само 7 вместо досегашните 12. Това означава, че световният шампион от 2014-а година Германия ще запази своето място в елитната Лига А, въпреки че изпадна от нея и трябваше да заиграе във втората лига. В най-горната дивизия още място намериха Полша, Хърватия и Исландия.

Промените засягат и България. Нашият национален отбор се изкачва в дивизия "В". В последната "D" дивизия пък ще останат само 7 вместо досегашните 12 тима.

Тимовете, избрани да попълнят бройката от 16 в по-горна дивизия, са селектирани на база техния ранг в класацията на УЕФА след миналогодишното издание на Лигата на нациите.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още