Юлиан Вергов показва какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020 (видео)

dsport.bg

Звездният посланик Юлиан Вергов представи задължителните мерки за зрителите за предстоящия тенис турнир Sofia Open 2020. Надпреварата започва на 7 ноември и е единственото събитие, на което ще бъдат допускани фенове.

"Турнирът в София ще протече при строг контрол, спрямо действащите разпоредби и специален медицински протокол на АТП

Sofia Open 2020 ще се проведе пред публика - с ограничен брой фенове, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице. Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. на министъра на здравеопазването потвърди, че български фенове на тениса ще имат възможност да се насладят на тенис на най-високо ниво при задължителното спазване на всички мерки.

Организаторите на турнира от категория 250 на АТП обръщат внимание, че успоредно с възможността български зрители да наблюдават на живо куп звезди на световния тенис, имаме и общата отговорност да пазим общото здраве и да покажем на света, че българската публика може да бъде за пример.

Освен всички противоепидемични мерки и действащи разпоредби в България при организирането на Sofia Open 2020 се следва и строг медицински протокол на АТП, разписан на 54 страници, съдържащи правила за провеждането на турнира с един основен акцент - опазване на общото здраве.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ И СПАЗВАТ ФЕНОВЕТЕ
Дисциплина, дистанция и дезинфекция са задължителни по време на турнира.

Звездният посланик на Sofia Open 2020 Юлиан Вергов засне специално видео - какви противоепидемични мерки ще трябва да спазваме стриктно пред и в залата. Актьорът лично онагледи как всеки, закупил си билет, трябва да бъде постоянно с  предпазна маска на лицето - пред и в залата,  на дистанция от "две крачки",  да се дезинфекцира на входа, където  ще се мери и температурата, а също така да се сяда на отстояние от две места на трибуните в "Арена Армеец".

Любимият от малкия и големия екран актьор Юлиан Вергов за втора поредна година е в звездния отбор посланици на Sofia Open. През 2019-а той внесе много колорит и хумор не само с видеата предшестващи турнира, но и с присъствието си в залата в компанията на свои колеги. Дни след като по кината излезе последният филм с негово участие „Пепел върху слънцето“, сега Вергов се настройва на тенис вълна и е готов за много емоции около корта на петия и най-силен Sofia Open. Но този път има и най-важната мисия, показвайки лесните, но задължителни за спазване мерки от феновете, за да пазим всички здравето си. Както би казал самият Юлиан Вергов: "Благодарим ви!"

Цветана Пиронкова, Юлиан Вергов и още звездни посланици (кои са те ще разберете скоро) на Sofia Open 2020 ще бъдат в залата и ще бъдат за пример - каквито трябва да сме всички.

Затова нека още веднъж припомним най-важните стъпки за феновете: Закупувайки билет, той е персонален, с вашето име; носенето на предпазна маска е задължително - пред и в залата; на входа ви измерват температурата с безконтактен термометър, дезинфекцирате се; на трибуните спазвате задължителна дистанция от две седалки!

ОЩЕ ЗА СТРИКТНИТЕ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

Като част от специалните противоепидемични правила и мерки на АТП за провеждане на надпревара от тура няма да има никакви активности с тенис звездите и фенове, забранени са сесии за автографи, нито един човек от публиката не може да бъде в контакт с тенисист, участващ в турнира. Самите играчи и представители на щабовете им са задължени да спазват дистания от 2 метра при придвижването си до корта. А самото движение на играчите е ограничено и според предварително ясен план.

Организационният екип на турнира подлежи на постоянно тестване с PCR. Всички, включително и играчите, влизат в залата след задължително измерване на температурата с безконтактен термометър и след предоставяне на задължителен за попълване (онлайн) здравен въпросник.

Турнирът има и специален доктор - Tournament Infection Control Officer (TICO). Той получава и данните от задължителния за попълване здравен въпросник преди всяко влизане в залата с цел превенция, както и контролира процеса за задължителното подлагане на тестове", написаха от турнира.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ