От Манчестър Юнайтед обявиха, че през следващата седмица ще започнат работа по реконструкцията на тренировъчната база в Карингтън на стойност 50 млн. паунда.

Очаква се ремонтните дейности по базата на първия отбор да продължат до края на сезон 2024-25, като на мястото ще бъдат направени временни промени, за да могат играчите да продължат да тренират на съоръжението.

Юнайтед назначи Foster + Partners за ръководител на проекта. Базираната в Манчестър архитектурна фирма е отговорна за проектирането на новия стадион "Уембли" и на стадион "Лусаил" в Катар, който бе домакин на финала на Световното първенство по футбол през 2022 г.

Работа ще бъде извършена по спортната зала, медицинските, хранителните и възстановителните съоръжения и следва преустройството на сградата за женския тим и академията за 10 млн. паунда през миналото лято.

Плановете бяха придвижени напред от сър Джим Ратклиф, новият миноритарен собственик на Юнайтед, който призна, че стандартът на тренировъчните съоръжения на клуба е по-нисък в сравнение със съперниците от Висшата лига.

"Искаме да създадем среда от световна класа, в която нашите отбори да побеждават. Когато направихме обстоен преглед на тренировъчните съоръжения в Карингтън и се срещнахме с играчите от първия отбор, стана ясно, че стандартите са по-ниски от тези на някои наши конкуренти", заяви Ратклиф.

"Този проект ще гарантира, че тренировъчната база на Манчестър Юнайтед отново ще бъде обновена според най-високите стандарти", добави той.

Условията на Тен Хаг за нов договор на Ман Юнайтед

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS