Tennis.bg стартира организирането на безплатни турнири по тенис с една-единствена цел - да ви помогне да намерите нови партньори за любимата на всички нас игра.

„Със сигурност не сте играли на такъв турнир до сега“ или поне така се хвалят организаторите.  “Играеш, когато искаш и където искаш” е малко е пресилено, защото има малки ограничения, но все пак изглежда забавно.

Да видим какви са условията и подводните камъни обаче:
За да участваш в турнирите, е желателно, макар и не задължително условие, да живеете в София (както се казваше в една стара реклама - сега в София, а скоро и в други градове).
Да имате свободно време за игра в часовете между 17:00 - 21:00 (очаква се, че работещите ще могат да играят тогава)
Задължително условие е да сте аматьор, с други думи - да не сте се били картотекирани като състезател и да не сте треньор по тенис, тъй като споменатите професионалисти нямат проблеми с намирането на партньори.

Турнирът стартира, когато се намерят 8,16,32 или 1024 ентусиасти :) Организаторите обещават, че всички играчи с името Григор минават директно във втори кръг. Това явно е лека закачка към Григор Димитров, на когото ще стискаме палци да постигне огромен успех на US Open. Давай, Гришо!

Макар турнирът да е за аматьори, ще се спазват правилата на Международната тенис федерация. С други думи - топката е аут, не когато прецените, че ще излезе аут и я хванете с ръка или спрете с ракета, а когато наистина излезе аут и можете да го докажете с отпечатък.

Играли ли сте в турнир, в който всички ще изиграят еднакъв брой мачове? Най-вероятно не сте, защото както написах в началото “Със сигурност не сте играли на такъв турнир до сега”. 

При пълна схема от 16 играчи всички участници ще изиграят по 4 мача, за да се определят всички 16 места. Сега вече с гордост можете да заявите: „Станах 16-ти, вместо отпаднах в първи кръг“. На всичко отгоре ще получавате точки за всяка победа, чрез които ще може да се определи вашият опит, за да можете да играете с партньори, които са на вашето ниво. Все пак ако дойде Гришо, няма да му е много интересно да играе.

И най-интересното - организаторите няма да определят къде да играете и в колко часа, а вие с вашия нов партньор сами ще вземете това решение, макар че ще ви подканват да вземете това решение по-скоро, за да не се забавя турнирът.
Резултатите от срещите се публикуват от самите играчи чрез онлайн системата на тенис лигата: https://turnir.tennis.bg. Не знам дали споменах, че “Със сигурност не сте играли на такъв турнир до сега”...

Както знаем, всичко е с пари, затова и зададох и въпросите, които ще са важни за всички:
Кой плаща корта, на който се играят срещите от турнира?
Всички разходи се поделят между играчите, а на срещите играете с ваши топки, както го правите, когато играете с вашите приятели. Точно така, финансова облага няма, но няма и такса за участие в турнирите, което е много добра новина. А какво ще кажете да видите снимката си на първа страница на Tennis.bg до снимката на Гришо? Точно това очаква всички шампиони - слава.

Поредният турнир започва само след няколко дни, а свободните места към момента на публикуване на статията бяха само 5. Пълна информация относно турнира можете да видите тук: https://turnir.tennis.bg/tournamentpublic/detail/bg/OW1YUHhjZE81Zzd0Q1Z3bzQvU3RmQT09

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS