Българският нападател Мартин Петков направи впечатляващ дебют в азербайджанския футболен елит, след като успя да се разпише на два пъти за успеха на новия си тим – Туран с 3:0 над домакина Араз в първия кръг от новия сезон на 4 август.

"Щастлив съм, че вкарах, но победата беше по-важна както за мен, така и за отбора", коментира в интервю „за azerisport.com“ юношата на Левски.

"Всеки нападател иска да бъде най-добрият и да бележи много голове. Но за мен най-важното е да помагам на отбора и да раста като футболист. А всичко останало ще си дойде само, ако се влагам на максимум", добави той.

Петков премина в Туран през юли със свободен трансфер от Септември София.

"Дойдох тук, защото считам, че това е едно доста добро място за мен. Знам, че новият ми клуб е с добра история и фенове. Много ми харесва начина, по който играе отборът. Мисля, че имаме отлични качества и потенциал и можем да стигнем до много високи позиции. Аз лично ще давам всичко от себе си във всеки мач, пък ще видим какво ще се получи. Надявам се да помогна на отбора да постига успехи и още много победи", каза още българинът.

"Все още не познавам добре първенството на Азербайджан. В българската лига има повече отбори, но мисля, че тук конкуренцията е по-голяма и е по-трудно", добави Петков.

Юноша на Левски с първи два гола в Азербайджан

Азербайджанци представиха официално юноша на Левски

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS