Упамекано форсира напускането на РБ Лайпциг

| Германия

Френският защитник на РБ Лайпциг Дайо Упамекано възнамерява да форсира напускането на германския отбор през летния трансферен прозорец, твърди „Bild“.

21-годишният футболист има откупна клауза в размер на 60 милиона евро (55 милиона паунда) и може да напусне, ако някой клуб реши да я активира.

Според информацията, Упамекано ще подаде завка за трансфер, ако нито един отбор не склони да активира освобождаващата клауза. Защитникът е решен да принуди ръководството на РБ Лайпциг да го продаде.

Сериозен интерес към французина има от страна на Арсенал и Барселона. Двата клуба се очаква да се включат в битката за подписа на защитника.

Футболистът е готов да стори, каквото е необходимо, за да форсира своя трансфер и да направи следващата стъпка в кариерата си.

21-годишният футболист има 29 мача за РБ Лайпциг през настоящия сезон.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още