УС на БФБаскетбол ще разгледа промени в календарите при мъжете и жените

dsport.bg

Управителният съвет на БФБаскетбол ще разгледа предложения за промени в календарите на мъжете и жените заради новия формат на европейските квалификации. Това ще стане на второто видеоконферентно заседание за септември – на 28-ми, понеделник, в 11 ч.

ФИБА обяви, че планира да въведе нов формат за провеждане на квалификациите за Евробаскет при мъжете и жените заради световната пандемия с коронавируса. От европейската централа вече въведоха тези мерки с промяната на квалификациите за Шампионската лига, като два от турнирите се провеждат в Ботевград. Окончателното решение за евро-квалификациите ще бъде обявено на 6 ноември от Борда на централата, член на който е и президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

По програма на 26 ноември мъжкият национален отбор на България трябваше да гостува на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно да приеме Гърция в Ботевград в борбата за място на Евробаскет 2021. Женският ни представителен тим трябваше да има визита на Гърция на 12 ноември и домакинство на Исландия в София на 15 ноември.

На заседанието на 28 септември ще бъдат разгледани и работни документи за планираното на 29 септември от 9:00 ч. в зала „Триадица“ Общо събрание на федерацията.

Ето и Дневният ред на УС:

Дневен ред:

Обсъждане на  промени в календара за мъже и жени във връзка с евентуалните решения на Борда на ФИБА Европа за нов формат за провеждане на Евроквалификациите (докладва Георги Глушков);

Утвърждаване на работни документи на ОС и предложение на Председател на събранието; (докладва Георги Глушков);

Приемане на нови клубове за членове на БФБаскетбол (докладва Елеонора Рангелова);

Разни (докладва Георги Глушков).

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още