Историята между Атлетико Мадрид и Жоао Феликс е близо до своя края. Преди около седмица португалският футболист обяви публично, че иска да играе в Барселона, което разбуни духовете по високите етажи при „дюшекчиите“.

Така започнаха сериозни слухове за негов трансфер под наем на „Камп Ноу“, но през последните дни все по-усилено започнаха да се тиражират слуховете за негово завръщане в Бенфика.

Португалецът остава твърд в решението си да напусне Атлетико Мадрид още това лято, като също е отворен на опцията да се завърне в Бенфика – отборът, от който тръгна пътят му. „Рохибланкос“ от своя страна чакат да получат приемлива оферта, която обаче сякаш няма да пристигне, или поне не и на този етап.

Лисабонският тим все още търси правилната формулата, за да осъществи завръщането на Феликс, с когото са в контакт от седмици. Бенфика обмисля възможността за наем до края на сезона с опция за откупуване през другото лято. Вариант, който се различава с много от реалните намерения на Атлетико.

Според информация на "Sport", мадридският тим иска да бъде изплатена пълната заплата на футболиста за въпросния наем, а впоследствие да бъде платена и сума, близка до онези 127 милиона евро, които шампионите на Испания от 2020/21 платиха през лятото на 2019.

Братът на Жоао Феликс допълнително подхрани слуховете за трансфер в Барселона

Атлетико Мадрид даде зелена светлина за трансфер на Жоао Феликс в Барселона

Напрежение в Атлетико Мадрид: Лемар показа среден пръст на нервния Жоао Феликс (ВИДЕО)

Жоао Феликс може да финализира трансфера си в Барселона до края на седмицата

Съблекалнята на Атлетико Мадрид застана срещу Жоао Феликс

В Атлетико бесни на Феликс: Непрофесионализъм и липса на уважение

Жоао Феликс: Искам да играя в Барселона

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS