Юве въвежда таван на заплатите от новия сезон

Ръководството на Ювентус планира да въведе таван на заплатите от новия сезон. Мярката е наложителна заради големите финансови загуби на италианския гранд причинени от коронавируса. 

Шест отбора от Серия А не са плащали заплати на своите футболисти

Според информация на германският вестник "Bild" шефовете на "старата госпожа" ще сложат таван на възнагражденията от 9 милиона евро на сезон. Това обаче няма да касае вече сключените договори и футболистите ще продължат да получават парите, на които са се разбрали преди въвеждането на мярката. 

Ювентус е един от отборите с най-висок фонд "Работна заплата" в Италия. Заради коронавируса обаче играчите на тима се съгласиха да не получават месечните си възнаграждения докато трае пандемията, като по този начин помогнат на клуба в тежката финансова ситуация.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още