Ювентус може да бъде глобен със зашеметяващите 60 милиона евро за укриване на предполагаемо тайно плащане към Кристиано Роналдо. Секретни документи на прокуратурата твърдят, че италианският клуб е обещал да плати на сегашната звезда на Манчестър Юнайтед хонорар от 20 милиона евро по време на пандемията от COVID-19.

Ювентус е заплашен от това да понесе финансова санкция в размер на 60 милиона евро като наказание за укриването на тази информация.

“La Gazzetta dello Sport” съобщи, че клубът е разследван на фона на твърдения, че са фалшифицирани документи, включително балансите през 2019, 2020 и 2021 година. Това стана, след като от Ювентус съобщиха, че играчите ще бъдат със значително намаление на заплатите си по време на пандемията от COVID-19.

“La Gazzetta dello Sport” също така твърди, че вече е намерен таен документ, подписан от Кристиано Роналдо и Ювентус, като прокуратурата се позовава на „известен документ, който теоритично не би трябвало да съществува“.

Твърди се, че споразумението, вероятно пропуснато от официалните одити, обещава да плати на Роналдо 20 милиона евро, дори ако той напусне базирания в Торино отбор.

Ювентус беше освободен от обвинението от Спортния съд по-рано през 2022 година, но прокуратурата направи нови разкрития и повдигна обвинения срещу 16 представители на клуба.

Междувременно „La Stampa“ съобщи още в началото на седмицата, че Кристиано Роналдо е бил потърсен от прокуратурата, за да даде доброволно пояснение по темата, но е отказал да говори, след като се е посъветвал със своите адвокати. Португалецът може обаче да бъде заставен да се яви пред италианския съд с призовка.

Кристиано подписал тайна договорка с Юве

Тайният документ за 20 милиона евро, който компрометира Ювентус и Кристиано Роналдо

Ръководителите на Ювентус са обвинени в измама

Роналдо отказа да се яви пред прокуратурата по делото срещу президента на Ювентус

В Италия започна разследване срещу Ювентус – полиция нахлу в офисите

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS