В Англия биха 34 дузпи и изравниха рекорд

Габриел Талви Габриел Талви

Маратон от 34 дузпи гледаха зрителите на двубоя между аматьорските тимове Таунтън и Труро. Домакините от Таунтън в крайна сметка стигнаха до победата след 2:2 в редовното време и 12:11 при последвалите наказателни удари. Мачът бе част от непрофесионална купа, която противопоставя отборите в Южна лига.

Двубоят изравни рекорда за най-много дузпи в английски мач. През ноември 2016 година отборите на Оксфорд и Челси U21 изпълниха отново 34 дузпи. След равенство 1:1 в редовното време краен победител бe Оксфорд с 13:12 при дузпите.

 Пред „BBC” собственикът на Таунтън Кевин Стърми сподели, че се е наложило да се възстанови тревата около точката за изпълнение на наказателни удари: „34 минути, 34 дузпи, поръчах да се насади наново трева около бялата точка. Пълна лудост“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още