В Англия обсъждат пожарен план - 23 отбора в елита и без Купа на Лигата

Разширяване на Висшата лига до 23 отбора и 44 мача на сезон се обсъжда като пожарен вариант за следващия сезон. Това ще се случи при положение, че в крайна сметка не се изпълни плана за доиграване на мачовете и завършване на сезона. Според Дейли мейл със сигурност този сценарий означава, че турнирът на Купата на Лигата няма да се състои.

Клубовете от Висшата лига против мачове на неутрален терен

Все още несигурното положение с доиграването на шампионата карат експертите да чертаят различни варианти, които най-вече са свързани с това как ще изглежда лигата през следващата година.

Дейли мейл фаворитизира позицията, че нито един отбор няма да изпадне от елита този сезон, а първите три от Чемпиъншип ще получат право да се състезават във Висшата лига.

Този формат обаче ще продължи само един сезон, тъй като се очаква да бъде обявено, че изпадащите отбори догодина ще бъдат 6.
Ако този сценарий се приеме това означава, че клубовете ще изиграят 6 мача повече - 44 вместо 38, което ще доведе до спиране на турнира за Купата на Лигата.

Турнирът е трън в очите и на шефа на УЕФА Александър Чеферин, който вече заяви, че той е останал активен само в Англия, след като Франция реши да го прекрати.

Според различни доклади Висшата лига може да се възобнови в началото на юни, но след като във Франция бе взето решение да прекратяване на сезона това със сигурност може да повлияе и върху останалите големи футболни сили в Европа.

Виртуална радост за футболистите на ПСЖ

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още