В Англия решиха проблема с изтичащите през юни договори

| Англия

Футболистите от Премиършип, чиито договори изтичат в края на юни тази година, ще могат да доиграят сезона с настоящия си клуб. Информацията бе разпространена чрез официално съобщение в социалните мрежи от Висшата лига.

Сезонът в Премиършип бе прекъснат заради разпространението на COVID-19. Една от големите въпросителни бе свързана с това какво се случва с изтичащите през юни договори, когато шампионатът все още няма да бъде завършен.

Играчи с изтичащ договор в края на юни ще имат възможността да подпишат краткосрочно удължаване на контрактите си, така че всички тимове ще могат да довършат кампанията в пълен състав. За тази цел, разбира се, ще е нужно съгласие и от двете страни на договора.

„Това, което решихме днес, е да гарантираме, доколкото е възможно, клубовете да завършат сезона със същите футболисти, с които разполагаха преди прекъсването на кампанията. Играчите могат да удължат договорите си краткосрочно - след 30 юни до края на сезона, но за това е необходимо съгласието и на двете страни", обяви изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още