В Англия се опасяват за расизъм в България

Нападателят на Челси Тами Ейбрахам разговаря с медиите на Острова за предстоящите двубои на Англия с Чехия и България. Нападателят говори за спортно-техническите аспекти, но бе попитан и за евентуалните расистки подвиквания, които могат да споходят него и другите тъмнокожи английски футболисти. Припомняме, че на "Уембли" английският национален отбор се оплака от обидни квалификации, дошли от българските фенове. 

"Ако един бъде засегнат от расистки викове, всички ще бъдем. Хари Кейн ни каза, че ако не сме доволни от атмосферата, ще напуснем терена. Ако бъдем обидени и не се промени статута при предупреждение, ще напуснем терена без значение от резултата и различните протоколи" каза Ейбрахам. 

Играчът на Ливърпул Трент-Александър Арнолд подкрепи сънародника си и каза: 
"Това ще е колективно решение и всеки от нас ще го направи. Ако се случи екстремна ситуация, ще бъдем принудени да действаме. Никой не трябва да чувства дискомфорт на терена. Всеки трябва да получи шанса да играе освободено, без напрежение. Ние сме семейство. Ако един бъде засегнат, всички страдаме."

Бранителят на Астън Вила Тайрън Мингс след победата на тима над Норич през уикенда с 5:1 каза, че е отвратен от расистки песни, дошли от феновете на "канарчетата": 
"Фактът, че говорим за подобен тип отношение към дадени футболисти в чужди страни е проблем. Трябва да изкореним расизма, защото е проблем на обществото като цяло." 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още